Hoppa till sidans innehåll

Årets 2019


Årets eldsjäl

Anneli Ahlgren, SS Kaparen

Anneli ansvarar för klubbkomittén inom Lerums Segelsällskap och har satt en ny standard på vad trivsel i klubben skall vara. Med sprudlande energi och positivism ser hon till att vi kan hålla LESS-uddens café öppet på alla tisdagsseglingar och klubbarrangemang, som t.ex. våra regattor och clinics. I år ombesörjde hon även maten till klubbens 50-års jubileum med bravur. Anneli dyker alltid upp med ett leende och full koll på läget, det ger både stor trygghet och trivsel att jobba med Anneli.          

 

Årets arrangör

Ljungskile Segelsällskap

Tera Worlds 2019 var ett fantastiskt väl genomfört arrangemang enligt många deltagare och funktionärer. Informationen var tydlig och lättillgänglig. Tävlingsområdet som spärrades av för biltrafik, var välfungerande för seglare, funktionärer och besökare. Det fanns en gedigen krisplan som aldrig behövdes tas i bruk men kunde ge svar på allas ”tänk om” frågor.

För de som inte ville följa seglingarna från land kunde åka ut med turbåten Gustavsberg och se seglingarna från sjön. Det var gemyt hela vägen från incheckning till dess att seglarna åkte hem och tävlingsområdet packades ner.

 

Årets Kölbåtsseglare

Fia Fjelldahl, LeSS

Fia Fjelddahl har visat att hon tillhör absoluta världseliten inom parasegling genom att erhålla brons på 2.4-VM i Italien i år. Fia är en förebild för både funktionsnedsatta och övriga seglingsintresserade genom att visa att segling verkligen är för alla. Segling är tyvärr inte med på Paralympics 2020 men inte desto mindre så bör vi göra allt vi kan för att uppmärksamma och hålla paraseglingen vid liv.

Årets Miljöinsats

Ljungskile SS

Ljungskile Segelsällskap var första arrangör i Sverige erhålla Håll Sverige Rent-stiftelsens certifiering av ett seglingsarrangemang (VM i RS Tera 4-9 augusti 2019). Håll Sverige Rent-varumärket är det starkaste och mest välkända bland de certifieringar inom miljö och hållbarhet som finns för föreningar och klubbar i Sverige att tillgå.

Arbetet med certifieringen innebar mycket förarbete och nedlagd tid för Ljungskile SS VM-grupp. Tid som dock till slut betalade sig i form av den officiella certifieringen och de många goda effekter det gav.

Uppdaterad: 11 NOV 2021 09:59 Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info