Hoppa till sidans innehåll

Årets 2017


Årets arrangörer: Rådasjöns SS och Björlanda Kile SS 

De båda klubbarna gick ihop och skapade en helt ny jolleregatta i augusti med högt ställda ambitioner, Gothenburg Summer Regatta. Det visade sig bli en fullträff där de båda klubbarna tillsammans levererade ett arrangemang som fick mycket fin respons från seglare, föräldrar och coacher från Sverige och Norge.

Optimistjolleförbundet och den domaren från Kroatien lovordade insatsen från funktionärerna. Responsen gav mersmak för arrangörerna, vilket inneburit att RÅSS och BKSS planerar att arrangera Gothenburg Summer Regatta kommande år i samarbete med en huvudsponsor.

Årets kölbåtsseglare: Anders Dahlsjö, ”Lady Godiva”, Lerkils BS

Anders Dahlsjö med ” Lady Godiva ” har under senaste året lagt flera 1: a platser till sina tidigare imponerade meritlista. Man kan nämna bl.a. följande resultat under 2017. Vann långa banan i årets Tjörn Runt, placerade sig som 2:a i största klassen på Gotland Runt.

 
Årets funktionär och årets seglarkompis

Årets Funktionär - Stellan Nilsson, Ljungskile SS

Stellan Nilsson har under de senaste sex åren varit Tävlingsledare på klubbens SM och NM tävlingar . Klubben har fått goda betyg från tävlanden och klassförbund för bra genomförda arrangemang. Detta tack vare Stellans engagemang och rutin att göra bra tävlingar. Dessutom har Stellan Nilsson anlitats som Domare och Seglingsledare på olika SM/EM tävlingar i andra klubbar runt om i landet.

Årets Seglarkompis: Johan Åstradsson, KMS Nordön 

Johan jobbar särskilt med den framväxande J70-klassen. Han har tagit med oräkneligt många nya seglare i sin egen båt på kappsegling och träning. Han har varit med och ordnat SM och andra tävlingar. Han driver en Facebook-grupp för J70 segling. Han tränade och gastade Fevakillarna på Mästarnas Mästare. Han är en positiv och peppande seglare som verkligen förtjänar ett pris för allt sitt engagemang.

Årets Eldsjäl: Annelie Norman, SS Kaparen  

Annelie har under flera år, i olika roller, varit en stor tillgång för SS Kaparen. Som klubbmästare har hon visat hur viktigt det är med sociala aktiviteter liksom ett trevligt klubbcafé, för att skapa engagemang hos medlemmarna.

När Kaparen arrangerade finalen av Allsvenskan Segling ansvarade Annelie för bland annat mat, regattamiddag och caféverksamhet, till såväl seglare, som funktionärer och besökare. Genom att bygga upp ett stort team kring denna verksamhet bidrog hon stort till att arrangemanget blev så lyckat.

Årets Seglarskoleinstruktör: Theodor ”Theo” Hansson, Kullavik KKK

Under två år har vi nu i Kullavik haft fantastisk tillväxt på seglarskola med över 235 bokningar i sommar. Detta resulterade i 30 nya gröna seglare som visade intresse för grön varav ca 19 blivit kvar Gröna under hela hösten. Jag skulle kunna berätta mycket om denna satsning men en viktig faktor har varit ledarskapet. Från oss vuxna har vi genom Theodor "Theo" Hansson fått en person som kan förmedla glädje, professionalism, engagemang och empati. Theo är 21 år gammal, studerar på universitetet och är på KKKK normalt blå ledare. 

Theo har inte bara engagerat sig på dagarna utan också mer och mer tagit hand om administrative uppgifter, båtars skötsel osv.

Årets Jolleseglare: Carl-Fredrik Fock - Marcus Dackhammar, 470, GKSS  

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar, gjorde en fantastisk prestation när de i stenhård konkurrens blev europamästare i 470 i sitt första stora mästerskap tillsammans. Eftersom det var ett öppet mästerskap fick även seglare utanför Europa deltaga, och såväl flerfaldiga världsmästare som OS-medaljörer fick se sig besegrade av GKSS-duon. Carl-Fredrik och Marcus har presterat på en hög nivå under hela säsongen med bland annat flera topplaceringar i världscupen.

Årets Breddklubb: Stenungsunds SS  

Stenungsunds Segelsällskap (StSS) har med sina medlemmars engagemang skapat en otrolig bredd. Det erbjuds seglarskola i många olika former både för barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade i båttyperna optimist, tvåkrona, c55 och Access. För de barn som ännu ej är redo att själva segla finns även seglarskola för sjöbusar och sjörövare där de får lära sig sjövettsgrunderna.

Åldersspannet bland de som tränar och tävlar är brett allt från barn till seniorer som seglar många olika båtklasser som radiostyrda båtar (RC), optimist, zoom8, E-jolle, RS Feva, 29’er, Jolly Scott och ett stort antal olika kölbåtar däribland Melges 24, 606 och Star.

Framgångarna under året har varit stora och många StSS’are har setts på pallplatserna både nationellt och internationellt, men framförallt har engagemanget bland medlemmarna varit stort med att hjälpas åt brett i och över båtklasserna samt varva in varandra i båtklasserna.

StSS har under året arrangerat många uppskattade regattor som bl.a. Inomhus Riksmästerskap DF65 på Båtmässan, Liros Nordic Race, Lilla Tjörn Runt, Tjörn Runt By COWI och SM IOM.

I StSS finns det verkligen Segling för alla.

Årets Tränare, instiftat av Lerums SS

Denna utmärkelse delas inte ut i år, då vi inte fått in några nomineringar i kategorin

VKSF uppmärksammade också att Kullavik KKK i år firade 100-års jubileum.

Uppdaterad: 15 MAR 2018 11:40 Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info