Hoppa till sidans innehåll

Årets 2016


Årets jolleseglare - Björn Allansson, GKSS
Björn Allansson har under 2016 deltagit i ett flertal internationella kappseglingar och cuper såsom EM , ¨Finn Gold Cup¨ och ¨Sailing World Cup¨ och fått framstående placeringar. Björn Allansson blev 2016 Svensk Mästare i Finnjolle för femte gången och blev därmed historisk i Finnjolle med denna bedrift.

Årets kölbåtsseglare - Anna Östling med besättning
Anna Östling har tillhört värds toppen I ett flertal  år , med  bl.a.VM seger 2014.I år har Anna med besättning vunnit delseglingarna i Helsingfors och Lysekil. VM:et säkrades på Lake Michigan trots att två delseglingar återstod.


Årets tränare – Jakob Haga, Långedrags SS

Jakob är själv fortfarande en aktiv och duktig seglare i Laserklassen och samtidigt är han en inspirerande förebild för sina elever.

Jakob har under det senaste året i sin aktiva tränarroll axlat ett större ansvar som seglingstränare. I sin roll med ansvar för seglarskolans fortsättningskurs och grön träningsgrupp har han fungerat som en brygga i steget att få barnen att ta steget till att välja segling till ”sin idrott”. Resultatet för LDSS träningsgrupper är att vi under hösten fått dubbelt så många seglare i Grön träningsgrupp jämfört med tidigare år.

Jakob har under det senaste året, trots sin unga ålder, även tagit ett större ansvar och visat gott ledarskap i rollen som operativt ansvarig på sommarseglarskolan där både upplevelsen för barnen liksom det administrativa är viktiga aspekter. Kanske detta också bidrar till att så många seglare startar sin seglarkarriär i LDSS

Årets Seglarskoleinstruktör - Mikael Höije, Hjuviks BK   
Mikael har för tredje året i rad, under fyra veckor i sommar med stor kompetens, entusiasm och glädje ansvarat för HjBK’s seglarskola. Under dessa fyra veckor har 119 barn deltagit, samt att Mikael ansvarat för våra 22 instruktörer.

Mikael har visat prov på stor kompetens och förmåga att hantera alla tänkbara situationer som kan uppstå under en seglarskola av denna storlek, dels med avseende på att entusiasmera barn att upptäcka segling som sin sport, samt att hantera och bemöta föräldrar med varierande engagemang och bakgrund. I alla situationer har säkerhet, trygghet och respekt för barnen varit ett av Mikaels mål. Mikael har i alla situationer varit mycket diplomatisk och en verklig förebild för seglingen och vår klubb.

Efter dessa väl genomförda fyra veckor valde hela 22 barn att fortsätta vidare i klubben och anmäla sig till ordinarie träning i Optimist Grön, vilket klubben ser som en stor framgång, då vi omöjligt kan få spets utan bredd och engagemang.


Årets funktionär – Peter Warfinge, GKSS

Peter har genom åren efter sin aktiva karriär bestämt sig för att ”betala tillbaka” för all den service han själv upplevt som aktiv. Detta har inneburit att han förutom att synas vid diverse kryssmärken på västkusten också blivit en flitigt anlitad besiktningsman.

Hedersomnämnande
Årets Seglarkompis – Filippa Norlander, Lerums SS
Filippa är en mycket uppskattad tränare och en stor inspiratör. Genom sitt vinnande sätt och sin kunskap, sprider hon trygghet och glädje hos barn och föräldrar. Filippa är en stor tillgång för klubbens seglare som hon följer från Piratskolan fram till grön Träningsgrupp. Med sitt brinnande engagemang är hon  ett föredöme som ledare.

Årets Eldsjäl – Martin Jonsson, SS Kaparen     
Martin har med mycket stort engagemang och ett utomordentligt ledarskap skapat intresse för kölbåtssegling hos SS Kaparens juniorer. Genom välorganiserad träning i klubbens C55:or bidrog han stort till att klubbens tre lag kom mycket väl förberedda till Jr Cup, och att dagarna i Marstrand blev en av sommarens höjdpunkter för ungdomarna.

Årets arrangör – Alingsås SS     
Alingsås Segel Sällskap arrangerade med den äran, det största SMet i OK Jolle på senare år, Totalt deltog 54 båtar. Alingsås SS är också kända att ha den största flottan av Skärgårdskryssare utanför Stockholms regionen.

Årets breddklubb – Strömstads SS 
Strömstads Segelsällskap har genom ett konsekvent och kontinuerligt arbete över flera år skapat en verksamhet som sträcker sig över hela året och ger alla möjlighet att delta på olika sätt.

Uppdaterad: 05 MAR 2017 19:17 Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info