Hoppa till sidans innehåll

Årets 2015


Årets arrangör

Carin Sjölander, Erik Norrström, GQSS

Årets arrangör – Göteborgs Quinnliga SS

GQSS arrangerade Göteborg Open Race, den enda havskappseglingen på Västkusten på flera år.  GOR var också GQSS första sanktionerade kappseglingsarrangemang. Att ge sig på att genomföra en havskappsegling på Skagerak och Kattegatt med ett positivt resultat visar på en stor entusiasm från klubben.
Att GOR nu blir ett återkommande arrangemang, främjar både havskappseglingen och havskappseglarna på Västkusten.

Wilma

Årets Seglarskoleinstruktör – Wilma Hollertz, Ljungskile Segelsällskap

Wilma är en eldsjäl i Ljungskile Segelsällskap (LJSS) när det gäller ungdoms- och träningsverksamheten. Wilmas personlighet och seglingskunskaper är otroligt värdefulla för klubben. Wilma tar på ett tryggt och trevligt sätt hand om seglarskolans elever. Hon inger ett stort förtroende hos både elever och föräldrar.  För Wilma finns det aldrig några bekymmer, hon har alltid nära till ett leende och skratt, samtidigt som hon jobbar hårt och målmedvetet. Wilma har på ett helt utomordentligt sätt hjälpt till med att förmedla Seglingens ädla konst till Ljungskile Segelsällskaps barn och ungdomar.

Årets tränare Fredrik Gärdhagen 

Årets Tränare – Fredrik Gärdhagen, Rörviks SS

Fredrik har de senaste tre åren med glädje och engagemang tränat de gröna optimistseglarna i Rörvik.  Han är en driven tränare, som aldrig missar en fortbildning eller en möjlighet att utvecklas som tränare. Under hans ledning, har flera av klubbens seglare, nått stora framgångar under året. 
Men han prioriterar framförallt det långsiktiga arbetet. Målet med hans engagemang i varje enskild seglare, är att han/hon skall tycka att det är roligt att utvecklas och fortsätta segla.
I höst tar Fredrik med sig tjugo seglare från grön till blå grupp, vilken tyder på väl utfört tränaruppdrag!

Fia-Fjelddahl

Årets jolleseglare – Fia Fjelddahl

Fia är 16 år och går första året på seglargymnasiet i Lerum. Sedan födseln har hon en halvsidig muskelförsvagning, vilken främst påverkar rörligheten i armen och handen. Funktionsnedsättningen har hon inte låtit sig hindras av inom seglingen, och från att ha varit en duktig Optimisttjej har Fia under året gått till att bli en av Sveriges duktigaste E-jolletjejer. Under hösten har hon tränat hårt i klassen 2.4mR, och hoppas via en bra placering vid VM i Melbourne ta en plats åt Sverige vid Paralympics i Rio 2016.
Fia är ett föredöme för både killar och tjejer och har visat att med rätt inställning och en enorm vilja kommer man långt, även under mycket tuffa vindförhållanden.
Det är med stor glädje vi delar ut detta pris, och önskar Fia lycka till i framtiden.

* Fia kunde tyvärr inte närvara, då hon seglar Para-VM i 2.4mR i Melbourne, Australien som du kan läsa mer om i en artikel från Internationella Seglarförbundet

Åretskompis Jennifer Öhrnell

Årets seglarkompis - Jennifer Öhrnell, RÅSS

Jennifer sprider hela tiden glädje bland seglare, föräldrar och syskon, både i klubben och utanför. Hon har utvecklats väldigt mycket de senaste åren  och är snabb med att dela med sig av sina kunskaper till de övriga seglarna. 
Hon har under flera år seglat på RÅSS och är en rolig och uppskattad kompis i träningsgänget, mycket social och är gärna med på alla lekar på sommarseglarskolan och vårt årliga träningsläger på Stenungsön.
Samtidigt har hon detta år visat både för sig själv, sina seglarkompisar och för hela klubben att envishet, hårt arbete och mycket träning kan ge fina resultat. Hon ses som förebild för många unga seglare som älskar sporten."

Årets funktionärOrdförande Dan Björkman tillsammans med årets funktionär, Magnus Fahlen

Årets Funktionär – Magnus Fahlén, GKSS

Magnus har under året deltagit som funktionär på 15 regattor som GKSS arrangerat. Han ställer alltid upp och ser inga problem, bara möjligheter. Magnus har dessutom tagit en väldig aktiv roll i Kappseglingskommittén och tagit ett stort ansvar för våra ideella funktionärer.
Som person är Magnus glad och positiv och lyckas alltid sprida en positiv stämning bland våra funktionärer.

Peter Blur

Årets kölbåtsseglare – Peter Gustavsson, SSVÄ

Peter har under året nått framskjutna placeringar i flera stora internationella kappseglingar. Den främsta meriten är en topplacering i Fastnet Race i England/Irland. I danska soloseglingen, Silverrodret runt Fyn hamnade han på en 4:e plats av totalt 330 startande båtar.Peter med besättning vann även sin klass i årets Faerder Race.

Årets eldsjäl

Ordförande Dan Björkman med årets eldsjäl, Ann Halldin Hansson, Strömstads SS

Årets Eldsjäl - Ann Haldin Hansson, Ordförande Strömstad

Ann har, tillsammans med sin man Morgan, drivit Strömstads SS, från en klubb som funderade på att lägga ner sin juniorverksamhet, till att idag ha fulla grupper med både pirater och grön träning! Det målmedvetna arbetet har bedrivits med engagemang, mycket glädje och envishet. Ann har dessutom aktivt arbetat för att rekrytera och utbilda nya ledare i klubben så att verksamheten kan fortsätta att växa från år till år.

Sotefjorden årets breddklubb

Ove Lindgren, Sotefjordens SS

Årets Breddklubb – Sotefjordens SS

Under de senaste åren har Sotefjorden SS växt på både längden och bredden. De har en förstklassig seglarskola, med duktiga instruktörer. Deras vår- och höst verksamhet har utvecklats på ett fantastiskt sätt för barn, ungdomar och vuxna! Utanför klubbhuset i Hunnebo seglas Optimist, Zoom8, RS Feva, 2-krona, Laser och 606!
Förutom klubbverksamhet, så startade de även ett klubblag inför Allsvenskan. De slutade på en fin 11:e placering efter de tre deltävlingarna. Under säsongen arrangerade de både Sotepokalen och rankingsegling i 2.4mR.
Det finns ett stort engagemang från alla ideella eldsjälar i klubben och vi ser fram emot att få följa deras fortsatta utveckling.

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:56 Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info