Hoppa till sidans innehåll

Årets 2014


Årets Seglarskoleinstruktör: Marcus Warvne, Rörviks SS

”Genom ett stort engagemang och med en gedigen kompetens skapat en mycket positiv atmosfär inom RÖSS seglarskoleverksamhet. Resultatet av årets seglarskoleverksamhet har inneburit att vi adderat +25 barn (!) till vår träningsgrupp vilket är ett enastående resultat. Marcus är en förebild för såväl yngre seglarskoleinstruktörer inom klubben, våra nya förmågor samt utmanar sig själv att bli bättre och utvecklas hela tiden"

Årets Seglarkompis: Johan Hansson, Rörviks SS

Johan förmedlar en stor glädje till samtliga seglare inom klubben, lyfter på ett lekfullt sätt våra yngre seglare och entusiasmera mer våra äldre seglare.

Med en gedigen bakgrund inom optimist och ny E-jolle så har Johan förståelse för vad som krävs för att lyckas inom segling vilket han förmedlar genom engagemang i våra seglarskolor. Johan är en riktig glädjespridare!

Årets Tränare: Anna Larsson, RÅSS

Anna Larsson har i flera år varit tränare i Råss.  Tidigare har hon varit instruktör för sommarens seglarskolor. Efter att ha varit teamtränare för Zoom 8 och Optimister, har Anna i år tagit klivet upp till huvudtränare.  

Med sina gedigna seglarkunskaper är Anna en klippa. Andra tränare, föräldrar och seglare frågar henne om råd när det är något man känner sig osäker kring. 

I år har Anna varit coach på flera stora tävlingar. Under dessa tävlingar har varje seglare blivit sedd och Anna har coachat och peppat dem på ett proffsigt sätt under tävlingarna. Direkt efter målgång av racen har hon ”haffat” var och en och tipsat om manövrar som kan förbättras och hur. Sättet hon gör det på gör att seglarna känner sig stärkta.

Årets Eldsjäl: Dick Berghede

Dick har under många år deltagit i arrangemang och utbildningar för seglare på västkusten. 

Den senaste aktiviteten (så vitt vi vet) innebär att restaurera och återskapa intresset för träbåtar, i första hand stjärnbåtar. Starten skedde förra året för att manifestera stjärnbåtens 100- års jubileum. Det som kunde ha blivit en engångsaktivitet har nu permanentats.

Årets Kölbåtsseglare: Johan Davidsson, LDSS

Johan Davidsson med besättning, har med årets SM titel vunnit SM i Smaragd, de senaste fyra gångerna. Nu senast i Sandhamn i kamp med tjugosex andra konkurrenter. Tidigare har besättningen tävlat framgångsrikt i H-Båt.

Årets Arrangör: Kullavik KKK. Priset togs emot av Peter Nordin, ordförande.

Kullaviks Kanot- och Kappseglingsklubb, KKKK, arrangerade Rikskval för Optimister tillsammans med Elitserie för E-jollar och visade att med en väl fungerande organisation och innovativt tänkande går det att hantera 200 båtar på ett begränsat utrymme.

Fotografering från luften liksom klubbens aktiva marknadsföring i media bidrog till att skapa positiv publicitet kring seglingssporten

Årets Funktionär: Petter Vedin, Marstrands SS

Petter har med entusiasm och stort kunnande ställt upp som seglingsledare under ett stort antal seglingar arrangerade av MSS under de senaste åren.

I år har han varit seglingsledare vid fem större seglingar (Apply Emtunga Cup, Jr Cup, SM express, SM Laser och Frostbite).

Petter vågar ta beslut i svåra situationer och är känd för att vara snabb att få iväg racen. Han kommunicerar på ett bra och tydligt sätt med övriga funkionärer på banan och skapar en trygghet i organisationen.

Årets jolleseglare – Otto Hammel och Carl Sylvan, GKSS

De har under året tagit steget upp i den verkliga internationella toppen.

Årets breddklubb – GKSS – AccessAbility center i samarbete med Passalen

Göteborgs Stad har tillsammans med GKSS, och Passalen, för en meningsfull fritid för alla, bjudit på gratis seglarskola under parollen ”Alla kan segla”

På veckodagar har skolklasser kunnat boka in sig och på lördagar har allmänheten fått prova. 

Satsningen har fungerat väl och har varit oerhört uppskattat av de som har provat på. Ia Kjellsdotter har gjort ett fantastiskt arbete och vi hoppas att det blir ett återkommande arrangemang. I år deltog nästan 4000 personer.

Uppdaterad: 23 JUN 2015 18:14 Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info