Hoppa till sidans innehåll

Webbplatslösning försvinner 2023

23 SEP 2021 20:12
Riksidrottsförbundet har nyligen informerat sina organisationer om att man från 1/1 2023 inte längre kommer att leverera webbplatslösningar. Svenska Seglarförbundet kommer här med en första information kring förändringen.
  • Skapad: 23 SEP 2021 20:12

Vad innebär detta för Svenska Seglarförbundet och våra medlemsorganisationer?

Förändringen medför att Svenska Seglarförbundet centralt och våra medlemsorganisationer, klubbar, klassförbund och distriktsseglarförbund, som idag använder Riksidrottsförbundets (RF) webblösning måste byta plattform senast 31 december 2022. De som idag har valt en annan webblösning påverkas inte av denna förändring. IdrottOnlines övriga funktioner kommer att finnas kvar efter 1 januari 2023.

Vilka möjligheter finns för en ny webblösning för medlemsorganisationerna?

Förbund och medlemsorganisationer har möjlighet att välja en egen leverantör. RF har dock för avsikt att om möjligt försöka teckna avtal med plattformsleverantör som medlemsförbunden kan avropa utifrån behov och önskemål. RF kommer under hösten 2021 att lyssna in förbundens behov och utvärdera olika alternativa lösningar.

Vad gör Svenska Seglarförbundet?

Styrelsen och andra kompetenser inom förbundet jobbar nu mycket skyndsamt med att analysera behov och att få fram alternativ där vi fortsättningsvis önskar tillhandahålla en kostnadseffektiv och modern webblösning till våra medlemmar. Arbetet kommer att ske i dialog med våra klubbar, klassförbund och distrikt.

-Vi kommer att informera löpande om vårt arbete via vårt nyhetsflöde på svensksegling.se och våra nyhetsbrev samt mejl till alla berörda parter samt kalla till öppna informationsmöten i Teams under denna process för att informera om läget, processen och svara på frågor, säger Marit Söderström, kommunikationsansvarig på SSF:s kansli.

Här hittar du RF:s information om förändringen (länk).

Har du frågor?

Kontaktperson SSF Marit Söderström, kommunikationsansvarig This is a mailto link 08-459 09 94.

Kontaktperson på SISU på ert distrikt

Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info