Hoppa till sidans innehåll

VKSFs Klubbkonsulent – Karin Knigge

05 JUL 2017 09:00
Hej! Nu är jag på plats som klubbkonsulent på Västkustens Seglarförbund. Har din klubb frågor eller kanske funderingar på något projekt som utvecklar klubben och verksamheten så tveka inte att höra av dig.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2017 16:39

Vi hjälper till med sort som smått och har med oss visionen "Svensk Segling-tillgänglig för alla". Du når mig via mail, This is a mailto link.
Trevlig sommar! /Karin Knigge

2017-05-17

Ny klubbkonsulent på Västkusten

Efter det positiva försöket med en klubbkonsulent i södra Sverige anställer Seglarförbundet sin andra klubbkonsulent. Seglarcoachen och världsmästaren Karin Knigge (fd.Almqvist) blir nu en resurs för klubbar på Västkusten och i Värmland/Västergötland

Exakt vad Karin ska göra och vad hon vill åstadkomma i sitt nya jobb vill hon återkomma till.

– Det är egentligen upp till klubbarna att bestämma vad jag ska göra. Jag ska ju hjälpa dem med de frågor och problem som de har. Det kan vara miljöfrågor eller träningsverksamheten eller nått helt annat, säger Karin och fortsätter: det ska bli jättekul. Det här jobbet passar mig perfekt.

Karin har en gedigen kappseglingsbakgrund och vann ett SM-guld redan som 14-åring. Efter seglargymnasiet blev det fler år med segling på heltid i olika båtar vilket har gjort henne till en duktig all round-seglare.

Karin har också tidigare jobbat på Västkustens Seglarförbund och som coach och tränare på seglargymnasiet i både Motala och Lerum. Under hela den tiden har hon fortsatt segla på högsta nivå.
– Det är jätteroligt att vi har kunnat rekrytera Karin till vårt team, säger Emelie Lindström, ansvarig för klubbstöd på Svenska Seglarförbundet. Karin har mycket erfarenhet från segling på många nivåer och är också väl insatt i vår organisation sedan tidigare.

– Vi välkomnar Karin tillbaks till västkusten i den nya rollen som klubbkonsulent. Hon är välbekant för många klubbar i distriktet. Tillsammans med övriga resurser på Seglarförbundet, kommer Karin att utgöra ett väsentligt stöd för klubbarna i Västsverige att utvecklas och att hjälpa nya att starta, säger Johan Westling, ordförande för Västkustens Seglarförbund, VKSF.

Karin tillträder på sin nya tjänst den 1 juli och kommer att dela kontor med VKSF’s kanslist Pia ute i Långedrag.  

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info