Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Johanna Bergqvist

12 APR 2021 19:37
Vi har glädjen att välkomna Johanna Bergqvist som medarbetare på Svenska Seglarförbundet. Inte bara som ny projektledare för U25 utan också som vikarierande klubbkonsulent på västkusten.
  • Uppdaterad: 12 APR 2021 19:37

Faktum är att Johanna redan sedan i slutet av februari varit aktiv projektledare för U25 tillsammans med Hugo Björklund. Där hon hunnit vara en del av svensk segling på turné för att sprida U25:s budskap och ordnat ett förmöte för U25 inför Seglardagen.

 - Jag tycker det är jätteroligt att få jobba med U25 för jag brinner verkligen för att skapa så många möjligheter som det bara går för unga att stanna kvar inom seglingen. Säger Johanna.

U25 är ett tvåårigt projekt med projektmedel från RF med syfte att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget inom målgruppen ungdomar i åldern 13-25år. Det övergripande målet är att få fler unga aktiva, engagerade och kunniga i att ta del i seglingens demokratiska processer. I hopp om att fler unga ska vara med och påverka svensk segling. Utöver Johanna och Hugo är också Eva Forslund och Gustaf Lindskog i Svenska Seglarförbundets styrelse aktiva i att driva U25.

 - Johanna har startat sin roll som projektledare för U25 på ett så förtroende ingivande sätt. Så det känns tryggt och kul att nu också få in henne som vikarie under tiden som Karin Knigge kommer att vara föräldraledig. Säger Theres Wolgast som jobbar med klubbstöd centralt på SSF kansli.

Från och med den 12 april börjar alltså Johanna också ett vikariat som klubbkonsulent på västkusten under ett år. Klubbkonsulentens uppdrag är att finnas tillgänglig för att ge stöttning och utveckling till klubbarna i distriktet, samt samordna och planera all utbildning som genomförs i där. Något som bland annat görs genom verktyget Moderna Föreningen. Allt hand i hand med SSF Strategi där ”Klubben i centrum” och utbildning är två fokusområden.

 - Det är så roligt att ha fått både dessa uppdrag. Säger Johanna. Jag hoppas verkligen kunna bidra på ett bra sätt och ser fram emot att ha kontakt med och träffa alla engagerade ledare ute i klubbarna.

Johanna är född och uppväxt i Göteborg. Hjuviks Båtklubb är hemmaklubben där hon både seglar, ställer upp som tränare och fram till förra året var seglarskoleansvarig. Efter att ha seglat optimist och e-jolle med framstående resultat satsar hon nu fullt ut ihop med sitt Team Bergqvist i matchracing. Team Bergqvist har snabbt klättrat på rankingen och vann SM guld 2018. Vid sidan av seglingen har Johanna också skaffat sig en examen i ekonomi och produktionsteknik.

Vill du komma i kontakt med Johanna når du henne på This is a mailto link eller på Karins nummer från och med maj 08-503 142 82.


Här kan du läsa mer om Klubbstöd
Här kan du läsa mer U25
Här kan du läsa mer om klubbutvecklingsverktyget Moderna Föreningen.

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info