Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsstarten får vänta - nya besked väntas 3 maj

02 APR 2021 10:31
Regeringen håller fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Detta medför att vi får vänta ytterligare några veckor med besked när vi kan komma igång med vårens kappseglingar.
  • Uppdaterad: 02 APR 2021 10:31

Med anledning av smittläget begärde Folkhälsomyndigheten i en hemställan till regeringen att planerade lättnader i begränsningsförordningen ska flyttas fram till den 3 maj. Regeringen meddelade dagen efter att man går på myndighetens linje och avvaktar med förändringar på grund av det förvärrade smittläget.

Detta innebär att vi får vänta ytterligare några veckor med besked när vi kan komma igång med vårens kappseglingar. Seglarförbundets coronagrupp arbetar vidare med att göra vad vi kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt när vi väl får starta upp vår tävlingsverksamhet igen och gruppen har en etablerad dialog med med både Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. Vi önskar nu att kappseglingsarrangörer och verksamheter har lite tålamod och inte ställer in för tidigt.

Den 22 april kl.19.00-20.30 bjuder vi in till ett digitalt seminarium där vi ger en rapport om det aktuella coronaläget, hjälper till med konkreta tips samt delar erfarenheter kring hur man som klubb/arrangör kan tänka när man skall planera sin verksamhet och sina kappseglingar på ett coronaanpassat sätt. Seminariet är öppet för alla och inbjudan tillsammans med möteslänk kommer ut efter påskhelgerna. 

För ytterligare info läs mera på SSFs Coronasida

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info