Hoppa till sidans innehåll

Sturesson svensk mästare i matchracing

18 SEP 2016 12:48
GKSS Autumn Cup 2016 avgjordes i Långedrag i helgen. Tävlingen, som är svenskt mästerskap i matchracing, seglades i solsken med mycket lätta vindar. I söndagens enda segling vann Patrik Sturesson finalen och kan titulera sig svensk mästare.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2016 17:40

Tävlingens första dag bjöd på luriga men fina förutsättningar med vridande vindar. Hela Round Robin, där alla teamen möter varandra, kunde seglas klart. Från Round Robin tog sig Patrik Sturesson, Victor Abenius, Kim Kling och Nicklas Dackhammar vidare. Till följd av lätta vindar under söndagen fick man gå direkt till final och petit final där slutligen Sturesson kunde vinna mot Abenius. På tredjeplats kom Kling som slog Dackhammar i petit final.

Läs mer

2016-09-17


Idag börjar SM i Match Racing

Vem vinner Autumn Cup och kan titulera sig svensk mästare? I helgen avgörs det i Långedrag. Ett ungt startfält kommer till startlinjen och gör även upp om vem som får segla mästarnas mästare i Båstad senare i höst.

Både Team Abenius och Caprice Match Racing har seglat bra i Långedrag tidigare under säsongen och kan ses som favoriter på förhand. De utmanas även av Nicklas Dackhammar som gör sin första start på GKSS vatten för säsongen.

Team X, med Johanna Bergqvist vid rodret, kommer till start med gott självförtroende efter att ha seglat bra och samlat på sig erfarenhet i Lysekils Women’s Match och där även slagit före detta världsettan Camille Ulrikkeholm.

Med Autumn Cup knyter GKSS ihop årets säsong i sitt Match Race Center och det har varit ett förändringens år framförallt till följd av att världstouren i Match Racing övergått från att seglas i enskrovsbåt till att seglas i katamaranen M32. Klubben har under året hållit fast vid kölbåtar i centret.

- ”Vi har givetvis sett en trend i att en del av teamen seglar mer i flerskrovsbåtar för att kunna konkurrera på World Match Racing Tour. Vi vet dock att seglingen enskrovsbåtar fortsätter att vara en viktig del av matchracingen. Nu ser vi fram emot att arrangera ett bra SM, hälsar alla seglare välkomna till Långedrag och önskar stort lycka till under helgen”, säger Thomas Rahm, GKSS klubbdirektör.

Startfält (ISAF-ranking och land)

Connor Miller (GBR)
Nicklas Dackhammar (SWE)
Kim Kling (SWE)
Victor Abenius (SWE)
Patrik Sturesson (SWE)
Johanna Bergqvist (SWE)
Sanna Mattsson (SWE)
Johan Bystedt (SWE)

För mer info, kontakta David Granath på This is a mailto link på 0703-130003

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info