Hoppa till sidans innehåll

SISU Väst - Höstens utbildningsutbud

11 AUG 2016 11:34
Nu drar en ny utbildningstermin igång! SISU Väst hade en fantastisk vår när det gäller deltagandet på våra utbildningar och vi hoppas att höstens utbildningar kommer att möta samma intresse.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2016 11:45

Vi har lagt in flera nyhet som presenteras nedan samt att vi gör en storsatsning inom ämnet föreningskunskap genom att erbjuda ett flertal kostnadsfria utbildningar för medlemmar i föreningar tillhörande Västsvenska Idrottsförbundet / SISU Väst.

Folder SISU utbildningar hösten 2016

*NYHET: Ny i föreningen

Grundläggande utbildning i föreningskunskap som ger kännedom om att bedriva verksamhet i en ideell förening.

Utbildningen passar dig som är ny i din roll som styrelseledamot eller medlem i en ideell förening. Den passar också dig som precis har startat eller vill starta en ideell förening.

Innehåll: Vad är en ideell förening och varför finns vi till? - Stadgekunskap - Föreningsdemokratin - Styrelsens roller - Skatter och avgifter för ideell förening.   / 

Läs mer och anmäl dig här!

Datum: 29 sept. kl. 17.30-21.00 i Göteborg. Utbildningen är kostnadsfri för medlemmar i föreningar tillhörande SISU Väst.

*Att leda och utveckla en ideell idrottsförening

Utbildning passar dig som sitter i styrelsen och den ger dig verktyg och handfasta tips på hur du kan utveckla föreningens organisation och verksamhet.

Innehåll: Verktyg för visionsarbete (verksamhetsidé, värdegrund, mål, vision, strategi, verksamhetsområden, handlingsplan) Diskussioner kring framtidens utmaningar för ideella föreningar.  

Läs mer och anmäl dig här!

Datum: 5 okt. kl. 17.30-21.00 i Göteborg alternativt den 24 nov. i Göteborg. Utbildningen är kostnadsfri för medlemmar i föreningar tillhörande SISU Väst.

*Grundläggande föreningsekonomi

En introduktionskväll om föreningsstyrelsens ekonomiska ansvar och roll i en ideell förening och passar dig som är ny i din roll som kassör, styrelseledamot eller ordförande i en ideell förening.

Innehåll: Styrelsens ekonomiska ansvar - Bokföringsskyldigheten - Ekonomiska rapporter och avstämningar - Skatter och avgifter. Utbildare: Martin Pernheim från Skatteverket. 

Läs mer och anmäl dig här!

Datum: 13 okt. kl. 17.30-21.00 i Göteborg. Utbildningen är kostnadsfri för medlemmar i föreningar tillhörande SISU Väst.

NYHETER

*Idrottens affärsmannaskap i samarbete med Sälj- och Markandshögskolan Utbildningen "Affärsmannaskap för Idrottsrörelsen" består under hösten av tre fristående utbildningar och ger tillsammans ett helhetsgrepp inom affärsutveckling som är relevant för föreningen för att utveckla sitt/sina arrangemang.

Utbildningen ska ses som kompetensutveckling och som en investering som ska skapa intäkter med förbättrad lönsamhet för föreningar och dess verksamhet.

Under hösten erbjuder vi följande utbildningar:

- Bygg föreningens varumärke
- Kommersialisering, evenemang och ökade intäkter till föreningen
- Kommunicera föreningen i sociala medier

*Styrketräning för seniorer

Vi vet att träning och motion är vår bästa medicin mot ohälsa, men hur ska vi träna när vi blir äldre? Utbildningen går igenom vad som händer med kroppen när man blir äldre och hur träning kan påverkar din fysiska - och psykiska - hälsa positivt.

Fokus ligger på styrketräning, olika övningar och hur du bör genomföra din träning för att bibehålla en god hälsa och livskvalitet. Utbildningen består av både teori och praktik.

Deltagare: Utbildningen riktar sig dels till dig som upplever att du inte riktigt orkar som förr och vill förbättra din fysik dels till dig som är leder träningspass för äldre.

Innehåll: Vad händer i kroppen när du blir äldre - Hur påverkar styrketräning kroppen när du är äldre - Träningssäkerhet - Träningsplanering - Kostens betydelse - Praktisk övning på styrketräning i gym *Coachande ledarskap En dag i ledarskapets tecken. Verktyg för att skapa tillåtande kulturer, värdebaserat och coachande förhållningssätt samt egen självinsikt och styrka. Genom inspiration, glädje och medvetenhet ges möjlighet till ökad insikt i sig själv.

Hur jag leder, vad jag står för och vad jag önskar uppnå i mitt ledarskap. Vidare hur den aktive växer och utvecklas både som människa och idrottare genom ett coachande förhållningssätt samt vikten av att skapa tillåtande miljö och verktyg för det.

Innehåll: Beteenden, drivkrafter, värderingar - Kommunikation och ledarskap - Motivationsklimat - Självinsikt, självkänsla, självförtroende - Coachande förhållningssätt

Deltagare: Till dig som vill utveckla och fördjupa ditt ledarskap som tränare. Förkunskaper: Någon form av erfarenhet som tränare.

Mer information om höstens utbildningar + anmälan finns här!

Välkomna med era anmälningar hälsar!
Lena, Victoria och Anette, Idrottens Kurs och Konferens

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info