Hoppa till sidans innehåll

Segling är för alla

18 SEP 2019 13:53
Svenska Seglarförbundet jobbar för att seglingen ska bli tillgänglig för alla och självklart innefattar det personer med funktionsnedsättning. Förbundet har cirka 100 000 medlemmar fördelade på 330 klubbar.
  • Skapad: 18 SEP 2019 13:53

Sara Karlström Forsman från Svenska Seglarförbundet är initiativtagare och ansvarig för segling för funktionsnedsatta i SS Kaparen i Gottskär.

– När man har både fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar upplevs det ofta som stora hinder för att utöva segling, av både föräldrar och barn. Men segling är ett fantastiskt sätt att utveckla både kropp och knopp genom vågor och vind, där man är tillsammans i båten och alla kan få en uppgift ombord, säger Sara Karlström Forsman.

Seglarläger hos SS Kaparen

Hos SS Kaparen arrangeras seglarläger där alla får vara med. Under ett läger som klubben arrangerade nyligen deltog 20 elever varav några med funktionsnedsättningar och rörelsehinder. En av deltagarna var Sara Andersson som har Downs Syndrom. Mikael Andersson, anhörig till Sara, säger så här:

– För oss som familj är seglarskolan här i Kaparen en inkluderande verksamhet. Det är väldigt viktigt. Som alla ungdomar tar Sara intryck av sin omgivning och lär sig och utvecklas. Därför är det så viktigt med inkluderande segling. Jag tror att idrotten generellt fyller en jätteviktig funktion för våra ungdomar.

Vill du också lära dig segla? Läs mer om Svenska Seglarförbundets seglarskola

Svenska Seglarförbundet är en av 56 ideella organisationer som får ta del av överskottet från Postkodlotteriet. Sedan 2014 har Svenska Seglarförbundet fått ta emot 28 miljoner kronor, tack vare alla som har eller har haft en lott.

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info