Hoppa till sidans innehåll

RF SISU - Missa inte chansen att gå utbildning kostnadsfritt!

14 MAR 2021 08:39
Göteborgs Stad gör det möjligt för föreningar i Göteborgs kommun att delta kostnadsfritt på ett stort antal utbildningar. Nedanför hittar du ett urval av utbildningar och föreläsningar som erbjuds inom kort. Välkommen in med din anmälan!
  • Uppdaterad: 14 MAR 2021 08:39

Att leda och utveckla en ideell idrottsförening, 24 mars, kl. 17.30-20.30. Läs mer och anmäl dig här

Ordning och reda och veta vilka mål föreningen strävar emot är ett önskemål som finns i många föreningsstyrelser. Med vad ska vi börja?

Att leda och utveckla en ideell idrottsförening är vår mest praktiska utbildning. Med 3-5 deltagare/förening jobbar vi praktiskt med SWOT-analys av den egna föreningen.

Marknadsföring i sociala medier, 25 mars, kl. 18-20. Läs mer och anmäl dig här

Utgångspunkten i denna utbildning är att stärka förmågan för deltagaren att kommunicera via digitala kanaler och sociala medier. Vi diskuterar hur man ska tänka i sin planering, vilket innehåll som skapar engagemang samt hur olika digitala kanaler kan användas konkret i den dagliga kommunikationen och marknadsföringen.

Morgonföreläsning: Hur kan vi ”säkra” ungas onlineliv och hälsa? 26 mars, kl. 08.30-09.30. Läs mer och anmäl dig här
Maria Dufva är kriminolog och författare. Hon jobbade länge med barn som utsatts för brott och begått brott. Under sina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria ett starkt inre mantra: "Att genom folkbildning rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat". Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet.

Föreningslivet - Så funkar det, 6 april, kl. 18-21. Läs mer och anmäl dig här

En utbildning om det svenska föreningslivet. Utbildningen är på lätt svenska. Idrotten finns inte främst för att Sverige ska få fram professionella idrottare. Idrotten har många andra syften. Ur innehållet: Hur fungerar svensk idrott och varför finns idrotten i Sverige? Vad är en ideell förening och ett ideellt ledarskap? Vad är stadgar och varför är de så viktiga? Föreningsdemokrati - vem bestämmer i föreningen? Vad gör en styrelse och vad gör en ordförande?

Föreningskunskap - tema Årsmöte, 12 april, kl. 18-21. Läs mer och anmäl dig här

En grundläggande utbildning i föreningskunskap med fokus på årsmöte. Varför är stadgarna så viktiga? Föreningsdemokrati, skatter och avgifter, medlemmens rättigheter och skyldigheter. Tonvikten läggs på hur ett årsmöte ska genomföras och vilka handlingar som krävs.

Digitalisera föreningens möten, 13 april, kl. 18-21. Läs mer och anmäl dig här

Under denna föreläsning går vi igenom verktyg som kan vara lämpliga för din förening att använda. Vi ger tips om hur man kan genomföra mötena och vad man behöver tänka på. Föreläsningen behandlar både video-funktioner och dokumentation vid digitala möten. Ni får testa på att genomföra digitala möten.

Grundutbildning för tränare - Unga ledare 14-20 år, 14 april, kl. 18-20 + 8 maj, kl. 8-17. Läs mer och anmäl dig här

För dig som är ledare i ålder 14-20 år! Denna utbildning är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Du lär dig bland annat mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare.

Grundläggande föreningsekonomi, 14 april, kl. 18-21. Läs mer och anmäl dig här

Grundläggande utbildning om en föreningsstyrelsens ekonomiska ansvar när det gäller bokföringsskyldigheten, ekonomiska rapporter, avstämningar och uppföljningar samt skatter - avgifter, skattepliktiga ersättningar, årsbokslut och ansvarsfrihet.

Övriga utbildningar och föreläsningar våren 2021

Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info