Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande - På söndag är det dags för Lilla Tjörn Runt

19 AUG 2022 09:54
Veckan avslutas på söndag den 21 augusti med Lilla Tjörn Runt , den unika distansseglingen som seglas för 38:e gången runt Stenungsön.
  • Skapad: 19 AUG 2022 09:54

Kappseglingen lockar jolleseglare som gått sin första seglarskola men också mer meriterade unga seglare och seglare med funktionshinder. Tävlingen ingår i Liros Cup.

På startlinjen finns de traditionella klasserna Optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva och Access-jolle tillsammans den nya klasserna för i år,  ILCA och RS Aero. Seglingens längd är fem distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste. 

-Det som är unikt med Lilla Tjörn Runt är att vi faktiskt kappseglar kring en ö och inte på en klassisk kryss-läns bana.  Och vindarna, som är det viktigaste för seglarna, verkar bli runt 2-4 m/s med upp till 10 m/s vindbyarna. Det ser ut att bli en fantastisk dag för både seglare och publik, berättar tävlingsledaren Patrik Johansson

Hittills är 96 båtar är anmälda till Lilla Tjörn Runt. Anmälan är stängd, men efteranmälan på plats är möjlig både lördag och söndag.

Starten går utanför Stenungsunds Segelsällskaps klubbhus och seglas medsols eller motsols runt Stenungsön beroende på vindriktning. Första start går kl. 12:00 och därefter var 10:e minut. Efter seglingen sker prisutdelningen vid klubbhuset.

För att seglarna skall känna sig trygga finns ett stort antal säkerhetsbåtar. StSS egna funktionärsbåtar men även båtar från de deltagande klubbarna hjälper till. Detta gör att vi kan ha många säkerhetsbåtar med på banan och hålla en hög säkerhet.

För mer information, kontakta:

Projektledare: Björn Wahlström. 070-822 40 41
Seglingsledare: Patrik Johansson. 070-987 02 43

Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info