Hoppa till sidans innehåll

Lyckad prova-på-dag på GKSS!

03 SEP 2021 08:45
Söndagen den 29 augusti anordnades en prova-på-dag i GKSS för ungdomar i åldern 14-17 år och det bjöds på helt strålande sensommarväder. Ungdomarna fick testa en rad olika klasser i förhoppning om att kanske finna nästa steg i sin seglingskarriär.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2021 08:45

När klockan slog två på eftermiddagen samlades trettiofem glada ungdomar, deras föräldrar och representanter för respektive båtklass nere på hamnplanen i GKSS. Uppradade stod E-jollar, Windfoil, 29er, ILCAs (Lasrar), 505 och Elliott 6m. Representanterna presenterade sedan kort sin båtklass och där var även vår OS medaljör Fredrik Bergström på plats för att visa upp den nya IQ Foil brädan.  

“Det var många härliga leenden från både seglare och instruktörerna som var på plats för att visa upp sina båtklasser”, berättar Leon Page som var på plats som fotograf. 

Efter detta väntade många timmar på vattnet, där ungdomarna med snabba byten fick testa så många klasser dem hann under eftermiddagen.  

Dagen anordnades av - västkustens klubbkonsulent Johanna Bergqvist tillsammans med GKSS junior koordinator Daniel Birgmark - och dem var båda väldigt glada över den stora uppslutningen. Dem vill även passa på att tacka alla representanter - från både klassförbund och klubbar - som fanns på plats för våra unga seglare och gjorde dagen möjlig. 

Foto: Leon Page Åkerlund

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info