Hoppa till sidans innehåll

Laser Radial-seglaren Hanna Johnsson utses till årets unga seglare

06 FEB 2019 14:00
Det är nu nionde året i rad som utmärkelsen ”årets unga seglare” delas ut av Stenungsbaden och Göteborgs Kungliga Segelsällskap. Priset har som syfte att lyfta en ung och lovande svensk elitseglarsatsning.
  • Skapad: 06 FEB 2019 14:00

När priset instiftades var det med avsikt att varje år utse en ung och lovande elitseglarsatsning. Men utmärkelsen har även ett mer långtgående syfte – att sporra unga seglare som har OS i Paris 2024 i sikte. Utmärkelsen Årets Unga Seglare ska tilldelas en utpräglad elitseglarsatsning till deltagare under 22 år. Pristagaren är antingen landslagsseglare, eller aspirerar på en landslagsplats och ska befinna sig i en elitsatsning med fokus på nästkommande olympiska spel. De utvalda pristagarna ska dessutom vara goda kamrater och fullvärdiga representanter för seglarväsendet.

I år är det Laser Radial-seglaren HANNA JOHNSSON som tilldelas den fina utmärkelsen.

Motivering:
"Hanna Johnsson är en ung seglare med stor talang som hunnit med att testa många olika jolleklasser med fina framgångar. Bland annat så seglade Hanna hem guldet på EM i E-jolleklassen i somras. Hon har också seglat en hel del 49erFX och Laser Radial. Vi ser fram emot att följa hennes satsning framöver, säger Daniel Birgmark, sportchef/huvudtränare på Göteborgs Kungliga Segelsällskap.

Vinnaren av Årets Unga Seglare får 10.000 kr att lägga på sin elitsatsning och ett spapaket för två personer. Juryn består av Klubbdirektör och Sportchef/huvudtränare på GKSS samt VD och marknadschef på Stenungsbaden.

– Vi vill gärna vara med och stötta utvecklingen av seglingssporten bland unga lovande talanger i landet. Hannas hårda arbete gör henne till en utmärkt förebild för andra i sporten, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden.

Priset Årets Unga Seglare delas ut den 6 februari på Båtmässan av representanter från Stenungsbaden och GKSS.

För mer information, kontakta:
Daniel Birgmark, Sportchef/huvudtränare GKSS,  0706-68 84 60, This is a mailto link
Thomas Rahm, Klubbdirektör GKSS, 0702-68 83 11, This is a mailto link
Patric E Österström, VD Stenungsbaden Yacht Club, Tel. 0709-60 05 91, This is a mailto link
Karin Åkerman, Marknadschef Stenungsbaden Yacht Club, Tel. 0709-83 91 06, This is a mailto link

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info