Hoppa till sidans innehåll

Klubbkonsulent väst: Julia Carlsson

14 SEP 2018 14:10
Svenska Seglarförbundet har anställt Julia Carlsson som klubbkonsulent väst. Jobbet är på halvtid och är ett vikariat för Karin Knigge, som ska vara föräldraledig.
  • Skapad: 14 SEP 2018 14:10

Vem är Julia Carlsson?
- Jag är en social, pigg och glad tjej som gillar att ha många bollar i luften. Och när jag tar mig an något så gör jag det ofta till 100 procent.

När börjar du och hur länge ska du ha det här vikariatet?
- Jag började 1 september och jag ska hålla på till 31 augusti 2019, då Karin kommer tillbaka igen. Det är, som sagt, en halvtidstjänst och resterande arbetstid jobbar jag som tränare för Laserseglarna på GKSS.

Vad är klubbkonsulentens viktigast uppgift?
- Att finnas där för de som behöver hjälp. Att lyssna och anpassa sig för att ge klubbarna vad de vill ha och vad de behöver.

Hur ska du jobba?
- Nu håller jag på att skolas in i de projekt som redan är på gång. Sedan finns det några klubbar på väg in, som vi kanske ska jobba med. De klubbar som vill kan ta kontakt med mig. Men jag kommer också själv att kontakta många av de cirka 80 klubbar vi har inom vårt område.

Vad har du för bakgrund?
- Jag har seglat optimist sedan jag var sex år. Därefter blev det E-jolle och Laser Radial. Jag gick ut Lerums seglargymnasium för fem år sedan och hade sedan en två-årig OS-satsning på heltid i Laser Radial. Men jag tog aldrig en OS-plats. Min främsta kappseglingsmerit är ett guld på UVM i Laser Radial 2012. Och så har jag en examen från Handelshögskolan i Göteborg.

Faktaruta:

  • Namn: Julia Carlsson.
  • Ålder: 23 år.
  • Familj: Mamma, pappa, två bröder och en hund.
  • Bor: Göteborg.
  • Klubb: GKSS.
  • Favoritbåt: E-jolle.
  • Dold talang: Sjukt bra på att baka kladdkaka och göra pannkakor.

Kontakta Julia 

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link
Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info