Hoppa till sidans innehåll

Information från Svenska Seglarförbundet med anledning av Corona viruset

13 MAR 2020 18:18
Det har uppkommit frågor med anledning av coronaviruset. Svenska Seglarförbundet bevakar den löpande utvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters bedömningar samt rekommendationer.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 18:18

2020-03-13, kl.16.00

Svenska Seglarförbundet följer noggrant utvecklingen av Coronaviruset och med anledning av detta så höll RF den 12/3 ett möte med alla idrottsförbunden. Där gavs information om nuläget och det diskuterades vad idrottsrörelsen i dagsläget kan göra för att förhindra smittspridning. Det beslut som regeringen tagit med att förbjuda sammankomster med personer över 500 personer, fattades just utifrån syftet att förebygga smittspridningen genom att förhindra resandet till sammankomsten samt att många människor befinner sig på en begränsad yta.

Och medskicket från RF är att det är just detta syfte vi som idrottsförbund bör ha i åtanke när vi beslutar om våra kommande interna aktiviteter och som inte begränsas av 500 personers regeln. I beslutet skall man väga in faktorer såsom; är aktiviteten verksamhetskritisk, innebär det resande för deltagare samt hur ser faciliteterna ut. Kommer människor sitta tätt, bo tillsammans mm.

Utifrån ovanstående har Svenska Seglarförbundet och dess styrelse fattat följande beslut angående förbundets kommande aktiviteter.

SEGLARDAGEN 28/3 & U25 INFÖR SEGLARDAGEN

Seglardagen kommer att skjutas upp och istället äga rum på Seglarträffen i november. Vi kommer dock att ha ett digitalt informationsmöte den 28:e som är öppet för alla. Detta möte ersätter inte Seglardagens formella årsmöte, utan vi berättar om verksamheten från året som gått och vad som vi kan se fram emot under 2020. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor. Praktisk information om detta kommer skickas ut till berörda samt läggas ut på både vår webb och på vår Facebook sida. I och med detta ställs även U25´s planerade förträff in – men vi välkomnar alla att delta på informationsmötet.

UTBILDNINGAR & KURSER

Moderna Föreningen
Återstående möten från och med den 16 mars kommer att ställas in. Seglarförbundet erbjuder istället alla att kunna vara med på ett digitalt informationsmöte den 1 april. Mer information om detta samt hur man anmäler sig kommer att skickas ut till berörda samt läggas ut både på vår webb och på vår Facebook sida. .Anmälan ligger öppen på förbundets utbildningssida: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1373487

SSF Seglarskoleseminarium
Alla fysiska möten under april kommer att ställas in och ersättas med digitalt möte samma datum som den planerade träffen. Mer information och inbjudan till detta kommer att skickas ut till berörda klubbar inom kort.

Övriga interna möten och konferenser
Vi rekommenderar att alla övriga konferenser och möten tills vidare genomförs i så stor utsträckning som möjligt digitalt. Möten som kan skjutas upp bör skjutas upp. Måste vi mötas så ska vi undvika större grupperingar.

RESOR

Svenska Seglarförbundet rekommenderar från och med fredag 13/3 restriktivitet gällande resor. Endast verksamhetskritiska resor bör genomföras. Detta gäller såväl inrikes- som utrikes resor. Följ UD:s reserekommendationer >>.

ÖVRIGT

Distrikt och föreningar
Distrikt och föreningar fattar, bortsett från den information vi här publicerat, fortsättningsvis enskilda beslut gällande den egna verksamheten. Vi ber er dock att fatta ert beslut utifrån perspektivet risk för smittspridning, utifrån RF´s rekommendationer. Det bästa vi kan göra nu för oss och samhället är att minimera risken att sprida viruset vidare och därför gärna undvika samlingar, speciellt om det även innebär inomhusvistelse. Vi på SSF kan dock inte förbjuda, bara råda. Vi vill be distrikt och föreningar att hålla sig uppdaterade om det rådande läget.

Samlad information som berör idrottsrörelsen finns på

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Observera att denna information gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. För aktiviteter längre fram än de som beskrivs nedan bevakar vi utvecklingen och fattar fortlöpande beslut.

Svenska Seglarförbundets kansli är tillgängligt och finns som stöd vid eventuella frågor. I övrigt så uppmanar vi alla våra medlemmar att följa Folkhälsomyndighetens råd.

Ta hand om er alla.

SSF Styrelse och kansli

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317190750
E-post: This is a mailto link

Se all info