Hoppa till sidans innehåll

Info från seminarium om coronasituationen den 22 april

23 APR 2021 18:00
200 personer deltog i går kväll på förbundets coronaseminarium. Du hittar det inspelade mötet och den senaste uppdateringen om coronasituationen på SSFs webb.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 18:00

Torsdagen den 22 april meddelande Folkhälsomyndigheten att gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till den 17 maj. Det innebär att tävlingsförbudet fortsätter att gälla för alla åldersgrupper. Anledningen till fortsatta restriktioner är den fortsatt höga smittspridningen i samhället och belastningen på sjukvården.

På Svenska Seglarförbundets coronaseminarium 22 april medverkade förbundets coronagrupp med Martin Wigforss, Håkan Andersson och Marie Björling Duell och gav en rapport om det aktuella coronaläget och tips och råd kring planering och genomförande av verksamheten. 

Du hittar en inspelad version av seminariet på vår webb och även den uppdaterade informationen från Riksidrottsförbundet. Inom någon vecka kommer ett dokument med de frågor och svar som kom upp i slutet av coronasemiariet.

Coronasemineriet och uppdaterade coronainformation på svensksegling.se

2021-04-02

Tävlingsstarten får vänta - nya besked väntas 3 maj

Regeringen håller fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Detta medför att vi får vänta ytterligare några veckor med besked när vi kan komma igång med vårens kappseglingar.

Med anledning av smittläget begärde Folkhälsomyndigheten i en hemställan till regeringen att planerade lättnader i begränsningsförordningen ska flyttas fram till den 3 maj. Regeringen meddelade dagen efter att man går på myndighetens linje och avvaktar med förändringar på grund av det förvärrade smittläget.

Detta innebär att vi får vänta ytterligare några veckor med besked när vi kan komma igång med vårens kappseglingar. Seglarförbundets coronagrupp arbetar vidare med att göra vad vi kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt när vi väl får starta upp vår tävlingsverksamhet igen och gruppen har en etablerad dialog med med både Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. Vi önskar nu att kappseglingsarrangörer och verksamheter har lite tålamod och inte ställer in för tidigt.

Den 22 april kl.19.00-20.30 bjuder vi in till ett digitalt seminarium där vi ger en rapport om det aktuella coronaläget, hjälper till med konkreta tips samt delar erfarenheter kring hur man som klubb/arrangör kan tänka när man skall planera sin verksamhet och sina kappseglingar på ett coronaanpassat sätt. Seminariet är öppet för alla och inbjudan tillsammans med möteslänk kommer ut efter påskhelgerna. 

För ytterligare info läs mera på SSFs Coronasida

Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info