Hoppa till sidans innehåll

Årets...

27 NOV 2021 19:33
I samband med VKSFs årsmöte den 24 november i Sjöräddningssalen, så uppmärksammades några av dom som gör en stor insats i sin klubb och för seglingen på Västkusten. Även årets pristagare i våra Liros Cuper, fanns på plats för att motta sina priser.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2021 19:33

Några av pristagarna i Optimist A och flitpristagarna i Optimist B''

Årets...

Seglarkompis - Alva Carleén, Rörviks SS

En mycket positiv tjej, som alltid har en hjälpande hand till sina seglarkompisar.Med sitt hjälpsamma sätt och sin personlighet, sprider Alva alltid en god stämning i klubbens tränings- och tävlingsgrupper.

Tränare - Albin Johnsson, Hjuviks BK

Med ett enormt engagemang coachar Albin E-jolleseglarna i Hjuvik. Med frekvent aktiv coachning på vattnet ser han alla, vilket gör att alla utvecklas. Samtidigt är han själv med och tränar och tävlar. Detta gör att han vet exakt vad han skall titta efter och vilka detaljer som behöver förändras och förbättras. 

Han delar med sig av sin kunskap och visar nya knep, vilket leder till att alla hela tiden utvecklas, så väl nya E-jolleseglare som de på den absoluta elitnivån inom segling.

Jolleseglare - Levi Bernhardtz, Rörviks SS

Levi har gått från klarhet till klarhet, då han under 2021 haft en mycket hög och stabil nivå. Från att under våren ha kvalificerat sig till VM laget, genom att ta hem Rikskvalet i Träslövsläge, fortsatte han med en 23e plats på VM i Garda och en 25e plats på Garda Meeting. Han seglade därefter hem JSM i Lomma och avslutade sedan säsongen med 6 spikar i OCS.

Funktionär - Johan Nilsson, GKSS/Marstrands SS 

Johan jobbar osjälviskt, i många timmar i många olika klubbar. Han är diplomaten som ser till att både gamla och nya funktionärer trivs. Han ställer alltid upp som funktionär där det behövs, i stora som små klubbar, från Lyseskil i norr till Korshamn i söder. Johan gör ett fantastiskt jobb, var han än är. Det här löser vi är hans motto.

Seglarskoleinstruktör - Ida Gabrielsson, Lysekils SSG

Ida har för andra året i rad varit ansvarig för LSSG:s sommarseglarskola och i år har den slagit deltagarrekord i antal barn och ungdomar mellan 7 och 15 år. Ida har med sina medhjälpare bidragit till att sommarens seglarskola blivit mer populär än någonsin.  

Med sin energi, kreativitet, trygghet och fantastiskt goda humör har Ida bidragit till att sommarens seglarskolor blivit en succé, som uppskattats av både deltagare och föräldrar.  

Ida, som själv är en duktig seglare, är ett föredöme för barn och ungdomar som vill lära sig segla. Ida, som själv är en duktig seglare, är ett föredöme för barn och ungdomar som vill lära sig segla. Minst lika viktigt som att lära sig segla är det att barn och ungdomar lär sig umgås med havet och denna kunskap har Ida förmedlat med bravur.

Eldsjälar - Sofia och Elsa Berglund, Stenungsunds SS

Elsa och Sofia driver bl a Access seglingen som är till för ungdomar med någon form av funktionsnedsättning. Denna grupp ökar då ungdomar även utanför Stenungsund har hittat till Stenungsunds Segelsällskap vilket ställer ytterligare krav på ledarna. En stor utmaning har varit och är att få in fler ledare/instruktörer vilket gör Elsa och Sofias insats både mer påfrestande och enastående.

Deras kämpar glöd och att de lägger ner mer eller mindre hela sin fritid på att aktivera ungdomarna i gruppen, är imponerande. De har en enastående förmåga att entusiasmera deltagarna i Access gruppen och är oerhört populära i gruppen. Ungdomarna har lärt känna Elsa och Sofia under åren och har ett enormt förtroende för dem.

Arrangör/arrangemang - Lag-SM Rörviks SS

Arrangemanget hade allt! Publikvänliga banor, food trucks, café och en massa glada funktionärer och seglare.

  • 145 seglare deltog, • 68 Funktionärer • 4 olika foodtrucks lockade 325 matgäster • 350 bullar, 150 espressos/cappuccinos • 500 Trocadero

Klubben har också visat att segling kan bli ett publikvänligt arrangemang genom live sändningar. Över 15 000 följde sändningarna på webben! Alla race hade kommentatorer som navigerade och förklarade, vilket gjorde att alla kunde förstå lag-segling. Ett professionellt event både på land och till sjöss!

Kölbåtsseglare - Göran Johnsson, SS Viken Ägir

Göran tog över en lätt begagnad CB66 2014 och började kappsegla med den på Liros SRS Cup-regattorna längs Bohuskusten. Flera SM-deltagande sedan dess och totalvinnare av Liros SRS Nordcup 2019. I år vann Göran återigen Liros SRS Nordcup, där han också var ensam om att delta på alla genomförda delseglingar i cupen.Görans engagemang i kölbåtssegling inspirerar andra till att delta på regattorna.

Årets Brebbklubb -Ljungskile SS

Ljungskile Segelsällskap (LjSS) har genom sina medlemmars engagemang skapat en fantastisk bredd av aktiviteter. Sedan tidigare seglas det jollar i form av RS Tera, RS Aero, RS Quest, Laser och 2-krona.

Klubbens medlemmar har också gjort mycket bra resultat i genomförda jolleregattor. LJSS har även många aktiva kölbåtsseglare samt många aktiva RC-seglare med DF65. Numera har LJSS även gjort en ungdomssatsning i en egen J70 i Allsvenskan, där de har kvalat in till 2022.

Under året har även en satsning på parasegling genomförts i klubben med bland annat utbildningar och tillhandahållna båtar. Förutom seglarskolor och träningar har LJSS även arrangerat uppskattade regattor, efter att restriktionerna släppte.

Ljungskile Segelsällskap visar verkligen på en stor bredd med Segling för Alla i sitt stora engagemang med att fånga upp sina medlemmars glädje.

Årets Miljöinsats – inga nomineringar  

Skribent: Pia Salén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info