Hoppa till sidans innehåll

SS Kaparen ungdomssatsar i Allsvenskan

18 MAR 2019 14:30
Inför årets Allsvenskasäsong kommer SS Kaparen göra en extra juniorsatsning för att skapa bredd till kommande säsonger -Det känns både rätt och viktigt för framtiden att slussa in ungdomarna säger Thomas Hansson Mild som är lagansvarig för SS Kaparen
  • Skapad: 18 MAR 2019 14:30

Fler ungdomar får chansen

När årets Allsvenska startar så är det fjärde gången SS Kaparen är med och klubbens sportsliga utveckling har år för år bara gått bättre och bättre. Med tabellplaceringarna åtta, sexa och fyra på de tre första åren så har Onsalaklubben gjort avtryck i ligan där 18st lag från hela Sverige gör upp om vem som ska bli allsvenska mästare i segling.

-Det här året kommer bli annorlunda mot föregående år då vi satsar extra på att få in fler ungdomar och några av våra nyare klubbseglare som inte har lika stor erfarenhet. Vi tror det kommer vara avgörande för att kunna bygga en bredare trupp för framtiden att släppa in de yngre säger Thomas.

– Vår trupp är större än något år hittills och vi vill verkligen engagera så många som möjligt i klubben runt vår allsvenskasatsning och det kommer förstås bli tuffare att återupprepa den fina utveckling vi haft men vi bygger för framtiden, säger Thomas.

Hyr båtar för att undvika nedflyttning

Kullaviksklubben KKKK testade ju detta ifjol och åkte ur allvenskan och ned i division 1, är ni inte rädda att ni också går den resan till mötes? -Jo, det finns alltid en risk men inför årets säsong har vi tagit beslut att hyra två J70 båtar som vi kommer träna med för att vara så förberedda som möjligt och genom att fördela besättningarna mellan erfarna och yngre oerfarna seglare så hoppas vi kunna både få till en bra kunskapsöverföring ombord. Så vad har ni för sportsliga mål med säsongen? -Det är en bra fråga som är svår att ge ett bra svar på. Tränar vi på bra och får till lagmixen så kan vi absolut klara oss bra och ligga med i mitten av tabellen och fajtas och kanske glimra till några gånger under säsongen avslutar Thomas

Champions league i St Petersburg

Onsalaklubben tog sig också tack vare fjärdeplatsen i fjolårets allsvenska till Champions league där de möter lag från hela Europa 4-7juli som avgörs i St Petersburg, Ryssland. Kommer ni köra med samma breda trupp där också? -Nej, väl i Champions league så har den ligan inte alls samma kriterier på lagdelarna som den svenska allsvenskan men exakt vilka som kommer segla för Kaparen återstår att se. Nu blickar vi framåt mot den första deltävlingen och hoppas på fina vindar! avslutar Thomas. 

Allsvenskan

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra. Allsvenskan Segling består av fyra deltävlingar över säsongen 2019. Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till titeln "Sveriges bästa kappseglingsklubb". Allsvenskan inleds 17-19:e maj med tävlingar i Strängnäs följt av Malmö, Örnsköldsvik och avslutas i september med finalen i Västerås

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att vare kappsegling tar ca 10 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar genomförs 45 kappseglingar. Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner. Allsvenskan Segling blev direkt en succé när den lanserades 2015.

Kontaktinformation
Thomas Hansson Mild
Projektledare Allsvenskan 2019
SS Kaparen
Direkt: 070-301 27 97
E-post: This is a mailto link

Foto: Daniel Stenholm