Hoppa till sidans innehåll

Nyheter SRS 2018

20 FEB 2018 21:29
Endast ett fåtal revideringar har gjorts inför denna säsongen. till skillnad mot förra året. Men en del nyheter har tillkommit.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 21:57

1. Crusingregeln har justerats något. Regeln är nu så att om en enskrovsbåt har en segelgarderob med ETT storsegel och ETT försegel på max 130 % av FB.,vilket förs på en rulle helt ovan däck samt MAX ett flygande försegel, och detta ger ett sänkt SRS – tal.

2. Alla segel utöver ETT storsegel och ETT försegel samt ETT flygande försegel, kommer att påverka respittalet.

3. Bedömningen av för flygande försegel har också justerats. Valet är också begränsat till vävd duk eller laminerad duk.

4. Det kommer inte att finnas ett speciellt ” shorthandbrev ” Utan det kommer att finnas möjlighet att välja ett alternativt segelkonfigration för mätbrevet.

5. Ett antal tabellbåtar har fått justerade mått i ” grundstandarden ” ( Detta genom att vi har mätt ett stort antal båttyper för SRS – mätbrev ). Bl.a. följande båttyper har reviderats: Accent-Dehler 29 – Elan 31 – Maxi Magic – Scanner 391/38 – Sveakryssare – Plyer / Plyer 31 m.fl.

6. En nyhet är också det som vi ” flaggade ” för förra året att ha med ISP – måttet ,då ni skall ta ut Ert SRS – mätbrev.

Ett tips, ta kontakt med Er mätman.

 Foto: Peter Gustavsson

 

 

 

Skribent: Tommy Andersson, VKSF Kölbåtsgrupp.
Epost: 

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info