Hoppa till sidans innehåll

M32 serien: Tredje raka för US One

17 AUG 2015 08:10
Den sista dagen i Köpenhamn blev ännu en dag med fantastiska förutsättningar. Många åskådare samlades längs kusten vid Tuborg Havn att se US One dominera racen.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2015 10:21

Om Rahm Racing hade sina ögonblick av ära igår, så var det definitivt Taylor Canfield och hans besättnings dag idag.

" - I´m so happy about this. We´ve had our ups and downs this week, but today we nailed it. Now we are going for a forth win in Helsinki in a couple of weeks, sa Taylor.

Rahm Racing och Wallen Racing slutade på samma poäng på resultattavlan, men Wallen racing hamnade på andra plats efter en seger i den senaste starten på regattan.

Hans Wallén, skeppare på Wallen Racing säger:

"- Vi fick en chans att gå till andra plats och vi gjorde allt vi kunde för att komma dit. Lyckligtvis gjorde vi det ".

Nästa event: Helsinki, Finland 3-6 september. Fram till dess får man nyheter och uppdateringar på Facebook och m32series.com!

Läs mer

2015-08-16

M32: En perfekt dag för Rahm Racing i Danmark

I goda förutsättningar fortsatte M32-serien Köpenhamn med en ostlig vind från landet Sverige. Rahm Racing presterade på högsta nivå hela dagen. Efter en trög start hade de nu sin bästa dag hittills i den skandinaviska serien.

Med tre segrar av totalt sex race, visade de verkligen alla i Tuborg Havn att de är tillbaka i spelet. "När du har en dag som denna är det är väldigt lätt att segla. Vi lyckades få några bra starter och det gav oss en hel del självförtroende. Laget driver hårt och vi är nu laddade att vinna evenemanget här i Köpenhamn ", säger Mattias Rahm, skeppare på Rahm Racing.

Essiq Racing med skeppare Nicklas Dackhammar åkte ner från toppen idag,efter straffrundor och tjuvstarter. "Vi var på fel plats vid alla tidpunkter. Vissa dagar är det så här ", säger en besviken skeppare.

Hydra Sailing Team fick sin första seger i dag och det innebär att alla lag som deltar i evenemanget har vunnit minst en tävling. "Den lättare brisen denna lördag var till vår fördel och vi tackar vindarna för detta " säger skepparen Michael Hestbæk.

Tävlingsledare, Mattias Dahlström, beslutade också att genomföra ett race utanför tävlan. Detta var ett test inför nästa år M32 då katamaraner kommer att användas i World Match Racing Tour. Rahm Racing tog sig an Trifork med Jes-Gram Hansen som skeppare. Mattias Rahm och hans besättning korsade mållinjen först inför en jublande folkmassa. "Om varje Match Race i World Match Racing Tour kommer att vara lika spännande som det här nästa år, så kommer det att bli en stor framgång", avslutar Mattias Rahm.

Söndag är den sista dagen i racing i Köpenhamn. Live stream på m32series.com!

2015-08-14

M32-En stor show i soliga och blåsiga förhållanden

Idag plockade vinden verkligen plockade upp i Tuborg Havn. Tävlingsledare Mattias Dahlström beordrade lagen till att reva storseglet och betonade vikten av att hålla hjälmar på hela tiden.

Vinden var konsekvent på 18-20 knop. Detta gjorde det mycket fysiskt för besättningarna, men spektakulärt för publiken.

Sju tävlingar avslutades och Wallen Racing kom ut på topp, bara en poäng före Essiq Racing och Rahm Racing. "Vi var väldigt fokuserad och mind-set var på rätt plats i dag. Vi lyckades få några bra starter, tre andraplatser och en seger så vi är nöjda med vår prestation ", säger en glad Hans Wallen, skeppare på Wallen Racing efter att ha säkra den traditionella hinken med öl. Det naturliga valet av öl i Tuborg Havn är givetvis Tuborg.

Rahm Racing förbättrade sin prestanda för laget med två segrar idag. De är med i toppstriden med dagens placering och klättrade till en fjärde plats endast sju poäng från ledningen. "Vi är tillbaka i spelet och det känns bra. Vi hade några riktigt bra starter och lyckades hålla oss borta från alltför mycket besvär ", säger Mattias Rahm.

Essiq Racing fortsatte att vara konsekventa och omdragning upp två segrar. "Det är skönt att vara på toppen av ledartavlan i Köpenhamn, men vi måste förbättra våra starter. Å andra sidan gör vi väldigt få misstag och det är naturligtvis till vår fördel ", säger Nicklas Dackhammar under presskonferensen i Race Village på Tuborg Havn.

Team US One fick kämpa i Danmarks huvudstad. Efter att ha varit i total dominans i Oslo och Göteborg har de har inte riktigt fått till det i Köpenhamn. Laget började dagen med att ligga sist i startfältet, men lyckades förbättra sin prestation efter en vinst i slutet. Taylor Canfield reflekterar över den andra dagen "Vi hade en hyfsad dag, men hamnade i vissa svårigheter. Vi var lite sent in i några av starterna och det räcker för att hamna på tredje eller fjärde plats i stället för att först ".

* Artikeln är översatt via google.

 Följ live stream från Köpenhamn m32series.com

Orginalartikel på engelska

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info