Hoppa till sidans innehåll

JSM 2018

13 MAR 2017 21:44
GKSS har fått en förfrågan om att hålla JSM 2018, samtidigt som Volvo Ocean Race går i mål och har ett "stop over¨i Göteborg. För ungdomar från Sveriges alla hörn och deras föräldrar vore det ett fantastiskt tillfälle till en stor seglarfest.
  • Skapad: 13 MAR 2017 21:44

Att få segla JSM och samtidigt få en chans att uppleva det stora seglarkalaset i Göteborgs frihamn med Volvo ocean race seglare kan vara en upplevelse för livet.

Men GKSS har diskuterat förslaget, och kommit fram till att klubben inte har möjligheter att ta på sig ytterligare ett arrangemang i samband med Volvo ocean race, utan är tvungna att tacka nej till detta. Men samtidigt tycker GKSS att det vore synd för seglarsverige om inte man tar till vara på denna chans att kunna visa upp denna elitsegling och seglarfest för alla juniorseglare och deras familjer. På Västkustens seglarförbunds klubbkonferens den 8 mars 2017 togs frågan upp. Man beslutade där att bolla frågan vidare till klubbarna i Göteborgs närhet.

Finns det möjlighet att några andra klubbar går samman och kan arrangera JSM på vatten i närheten av Göteborg i samband med Volvo Ocean Race.

Detta behöver man veta:

  1. Volvo ocean race går i mål i Göteborgs hamn den 13 – 16 juni 2018. Därefter följer dagar med ¨inshore race¨. Ny start för Volvo ocean race båtarna sker torsdag den 21 juni 2017.
  2. Många grundskolor slutar inte sin termin förrän den 13 – 15 juni 2018, därför kan JSM inte börja före detta datum.
  3. Detta innebär att JSM kan tidigast starta lördagen den 16 juni 2018.
  4. Lägger man in en ¨lay day¨ på JSM kanske tävlingsarrangemanget ska vara en dag längre än normalt. Denna ¨lay day ¨kan just användas för att besöka Göteborgs frihamn med Volvo ocean race seglare och båtar. Kanske kan man lägga en Invigning av JSM, eller en JSM träff eller en Prisutdelning i Frihamnen. Men man bör tänka på folks transportmöjligheter till och från Frihamnen och eventuell parkering.
  5. För JSM behövs 5 st ¨fleet race¨ banor, + 1 bana för seglare under 13 år, + 1 bana för funktionshindrade barn/ungdomar. Dessa 7 banor kan inte ligga i Göteborgs hamninlopps närhet vecka 24 – 25 2018. Ca 500 båtar kommer på ett JSM.
  6. Kan VKSF hjälpa till med att förmedla kontakter eller idéer gör vi gärna det. Kontakta Pia på VKSF kansli. E- mail:  This is a mailto link

Med vänlig hälsning

VKSF styrelse

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704418360
E-post: This is a mailto link

Se all info