Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan - Föreläsning om säkerhet med Lars Littke den 27 mars

2018-03-11 12:44
Teknik och hjälpmedel för att göra seglingen så säker som möjligt utvecklas ständigt. Funktioner i appar och elektroniska sjökort, nya räddningsvästar, elektroniska nödbloss - det finns mycket nytt att lära.
  • Uppdaterad: 2018-03-13 12:53

Samtidigt finns det en del vi innerst inne vet och kunskap som vi tidigare kunde utantill som det kan vara läge att påminna om.

Lars Littke som är föredragshållare har en lång och gedigen erfarenhet av livet till sjöss. Det började redan i unga år som kappseglare med Sveriges första plastoptimist. Vidare under tonåren som fotograf för JOFA, som på den tiden konstruerade och byggde segelbåtar.

Teknik och navigationsintresset ledde honom in på en yrkeskarriär inom Svenska flottan och vidare till Transas, som produktchef samt internationell marknadsförare och säljare av deras navigationssystem och elektroniska sjökort. Efter flera år utomlands, följde sedan arbete i Norge för Berge Solutions innan han återvände till hemstaden Göteborg.

Boendes påRörö arbetar han i eget bolag -Nordpricken Marin Konsult och är även verksam som frivillig sjöräddare och utbildare inom Sjöräddningssällskapet som expert på sjöräddningsmetodik, båthandhavande, navigationssystem och mörkernavigering. Den roll han främst haft vid kappsegling är fördeckare, strateg och navigatör.

Tid:

Tisdagen den 27 mars 2018.
Kaffe och macka serveras från kl. 18.00 och föreläsningen börjar kl. 18.30 (till 20.00 ca)

Plats:

Långedrags SS klubbhus, Solhöjdsgatan 16, V Frölunda

Anmälan och anmälningsavgift

Du är anmäld när anmälningsavgiften på 100:- är inbetald på VKSFs bg. 803-8655. Ange mailadress eller telefonnummer på din inbetalning, så att vi kan bekräfta din anmälan. Kaffe och macka ingår.

Hjärtligt välkomna!

VKSF/Lars Littke

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031-7190750
E-post: This is a mailto link

Se all info