Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning om säkerhet med Lars Littke

11 FEB 2019 13:38
Teknik och hjälpmedel för att göra seglingen så säker som möjligt utvecklas ständigt. Funktioner i appar och elektroniska sjökort, nya räddningsvästar, elektroniska nödbloss - det finns mycket nytt att lära.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 13:38

Samtidigt finns det en del vi innerst inne vet och kunskap som vi tidigare kunde utantill som det kan vara läge att påminna om.

Lars Littke som är föredragshållare har en lång och gedigen erfarenhet av livet till sjöss. Det började redan i unga år som kappseglare med Sveriges första plastoptimist. Vidare under tonåren som fotograf för JOFA, som på den tiden konstruerade och byggde segelbåtar. Teknik och navigationsintresset ledde honom in på en yrkeskarriär inom Svenska flottan och vidare till Transas, som produktchef samt internationell marknadsförare och säljare av deras navigationssystem och elektroniska sjökort.

Efter flera år utomlands, följde sedan arbete i Norge för Berge Solutions innan han återvände till hemstaden Göteborg. Boendes på Rörö arbetar han i eget bolag -Nordpricken Marin Konsult och är även verksam som frivillig sjöräddare och utbildare inom Sjöräddningssällskapet som expert på sjöräddningsmetodik, båthandhavande, navigationssystem och mörkernavigering. Den roll han främst haft vid kappsegling är fördeckare, strateg och navigatör.

Tid:
Måndagen den 11 mars 2019, kl. 18.00-20.00

Plats:
Långedrags SS Klubbhus, Solhöjdsgatan 16, V Frölunda

Anmälningsavgift:
100 kr, som sätts in på VKSFs bankgirokonto 803-8655 i samband med anmälan. Kaffe och macka ingår.

Anmälan

Välkomna!

Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0317190750
E-post: This is a mailto link

Se all info