Hoppa till sidans innehåll

Liros SRS Cup 2019


Samarbetet med Liros fortsätter även under 2019. Syftet med cupen är att  främja kappsegling i kölbåt på Västkusten.

Cupen indelas i två geografiska områden, nord och mellan/syd, med möjlighet för seglarna att delta i båda cuperna. Ambitionen är att få fler att börja börja kappsegla, samt att få de som tidigare har kappseglat i cuperna att delta på fler delseglingar.

Ungdoms klass i Liros SRS Cup
För att attrahera yngre seglare att satsa på kappsegling i kölbåt, introducerade VKSF under 2018, en ungdomsklass i cupen. Denna satsning fortsätter även i år. Samtliga i besättningen skall under säsongen fylla max. 30 år. Respektive arrangör rapporterar in resultaten i ungdomsklassen till VKSF:s kansli.
För att räknas in i totalen för ungdoms klassen skall minst 3 seglingar genomföras i ordinarie Liros SRS Cup nord eller mellan/syd cupen. För övriga regler, se regler för Liros SRS Cup, nedan.

Reglerna är enkla:
Varje segling arrangeras av en klubb med klubbens egen organisation och tradition. Varje segling ingår sedan som en delsegling i cupen. Placeringar ger poäng enligt lågpoängsystemet.

Klasser
Cupen är öppen för alla båtar med giltigt SRS-tal och alla båtar seglar i en klass. Arrangören rekommenderas att genomföra seglingarna enligt omvänd SRS (fd SYL) dvs att startordningen görs med hänsyn till de mindre båtarna först

Information till deltagarna
Resultat och annan information anslås på VKSF hemsida. Inbjudan och seglingsföreskrifter utformas av respektive arrangör.
Krav på deltagande
Båten och dess utrustning skall följa SRS reglerna, ha giltigt SRS-mätbrev eller följa klassreglerna för respektive klass. Nyheter gällande SRS regeln finns att hämta på SSFs hemsida.
Båt som saknar SRS mätbrev kan tilldelas ett ”provisoriskt SRS” av arrangören till regattan. Resultatet kan dock inte leda till prisplats i den totala SRS cupen
 
Prisutdelning
Priser ges till en femtedel av deltagande båtar som uppfyller kraven om antal seglingar.Prisutdelningen äger rum i samband med VKSFs årsmöte.

Poängberäkning
Endast officiella resultat fastställda av arrangören räknas.
Poängberäkning sker enligt lågpoängsystemet i KSR Appendix A vilket innebär:
•DNS = anmälda båtar i delseglingen + 1 poäng
•DNC = antal båtar i cupen + 1 poäng
• De fem bästa resultaten räknas
• Endast båtar med minst tre resultat ingår i cupen.

Protester
Endast protester som rör cupen kommer att behandlas. Protester som rör en enskild segling hanteras på vanligt sätt av respektive arrangör.
För att vara giltig skall protesten lämnas skriftligen till VKSF senast fem dagar efter att fakta blivit kända men inte senare än fem dagar före prisutdelningen.

Dessa regler är fastställda av VKSFs styrelse 2019-01-15

Foto: Peter Gustavsson, Blur

Ladda ner info folder
Liros SRS Cup 2019

Säkerhetsregler

Uppdaterad: 17 APR 2018 10:28 Skribent: Pia Salén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västkustens Seglarförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317190750
E-post: This is a mailto link

Se all info